Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

(Aναδημοσίευση απο money forum)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (WEB SITE DESIGN)
1ος Τρόπος
Να την φτιάξετε εσείς. Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτή τη στιγμή έχετε γνώσεις από υπολογιστές και το διαδίκτυο. Κάποιοι ίσως ήδη να ξέρετε να φτιάχνετε ιστοσελίδες απλά να μην γνωρίζετε και πολλά για την τοποθέτηση διαφημίσεων. Άρα λύσαμε ένα από τα βασικά προβλήματα.
2ος Τρόπος
Να αγοράσετε μια ιστοσελίδα, δηλαδή με απλά λόγια να αναθέσετε σε μια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων την δημιουργία μιας ιστοσελίδας με το προβλεπόμενο κόστος. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να πάρετε προσφορά από την παρακάτω ιστοσελίδα ( www.hostndesign.gr – Υπηρεσίες κατασκευής, φιλοξενίας και προώθησης ιστοσελίδων ) και να αποκτήσετε μια ιστοσελίδα κατάλληλη και βελτιστοποιημένη για την τοποθέτηση διαφημίσεων και έναν λογαριασμό σε δίκτυο παροχής διαφημίσεων με το κλειδί στο χέρι. Ένα πακέτο με το οποίο το μόνο που θα κάνετε είναι να… διαχειρίζεστε την ιστοσελίδα και να βάλετε περιεχόμενο! Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (WEB HOSTING)
Αφού λοιπόν έχουμε μια ιστοσελίδα, ανεξάρτητα αν την φτιάξαμε μόνοι μας ή την αναθέσαμε σε εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων, πρέπει να την φιλοξενήσουμε κάπου.
Φιλοξενία ιστοσελίδων βρίσκουμε από εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Δηλαδή παρέχουν το χώρο, την συνδεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες έτσι ώστε να είναι κάποια ιστοσελίδα διαθέσιμη για προβολή στον παγκόσμιο ιστό. Γενικά υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες εταιρίες και προσφέρουν πολλά πακέτα και τιμές.
Αν την φτιάξατε μόνοι πρέπει εσείς να μεριμνήσετε για αυτό. Αν όχι, συνήθως οι εταιρίες παραδίδουν την ιστοσελίδα έτοιμη ανεβασμένη σε κάποιον web server.

ONOMAΣΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (DOMAIN NAMES)
Τι είναι το όνομα ιστοσελίδας? Το domain name όπως λέγεται. Βασικά είναι όνομα για την ιστοσελίδα μας κα το διαλέγουμε μόνοι μας.  Είναι απαραίτητο καθώς αποτελεί το τρίτο αναγκαίο βήμα για να βγει μια ιστοσελίδα στον αέρα. Το πρώτο είναι η κατασκευή της. Το δεύτερο είναι η φιλοξενία της κάπου και το τρίτο είναι η αντιστοίχιση του χώρου φιλοξενίας με ένα όνομα κατανοητό από τον άνθρωπο, το domain name δηλαδή.
Γενικά τα ονόματα πρέπει να είναι μοναδικά και σχετικά με το αντικείμενο της ιστοσελίδας. Αποτελείται από το όνομα και την κατάληξη. Γνωστά παραδείγματα καταλήξεων είναι τα .gr .eu .com .net .org και άλλα πολλά.
Η σημασία του να επιλέξουμε ένα καλό όνομα είναι μεγάλη.
Ακολουθούν 5 βασικοί κανόνες για την επιλογή καλού ονόματος :
  • Το όνομα πρέπει να περιγράφει την σελίδα, δηλαδή το τι περιέχει.
  • Πρέπει να είναι εύκολο να το θυμάται κάποιος.
  • Να είναι μικρό, αυτό βοηθάει στην πληκτρολόγηση αλλά και στο να το θυμάσαι.
  • Να είναι εύκολο στην προφορά. Ένα όνομα με γράμματα και αριθμούς χωρίς νόημα είναι δύσκολο να το θυμάσαι.
  • Από τη στιγμή που βρήκατε ένα καλό όνομα, μην καθυστερείτε! Αποκτήστε το, δε ξέρετε αν κάποιος άλλος έχει τις ίδιες ιδέες και το θέλει και αυτός.
ΘΕΜΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Ήδη αναφερθήκαμε στην επιλογή θέματος για την ιστοσελίδα μας. Γενικά επιλογή θέματος σημαίνει πως στοχεύουμε σε κάποιο κοινό, σε κάποια κατηγορία. Π.χ ψάρεμα, φωτογραφία, κυνήγι,web design και άλλα πολλά. Κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αγαπάμε αυτό το θέμα. Να μη ψάχνετε αποκλειστικά για μια κατηγορία που προσφέρει διαφημίσεις με μεγάλο κέρδος. Αν το κάνετε είναι πιθανό να έχετε ένα καλό θέμα… αλλά όχι όρεξη να δουλέψετε μαζί του. Θα αποτύχει! Αυτό είναι το πιο βασικό, κρατήστε το στο μυαλό σας.
Θα δούμε τώρα κάποιους γενικούς κανόνες για την επιλογή θέματος.
  • Να γνωρίζετε το αντικείμενο. Η γνώση σας θα σας βοηθήσει άμεσα να προσθέτετε περιεχόμενο χωρίς δυσκολία και πολύ αναζήτηση. Αφού γνωρίζετε καλά ένα θέμα… γιατί να ανακαλύψετε άλλο? Αν κάποιος ξέρει ότι είστε ειδικός σαν μηχανικός για γρήγορα αυτοκίνητα σίγουρα θα διαβάσει την σελίδα σας. Όχι όμως αν γράφετε ποιήματα…
  • Ελέγξτε την παρούσα κατάσταση στην αγορά. Δείτε το μέγεθος αλλά και πόσες άλλες παρόμοιες  ιστοσελίδες υπάρχουν. Δεν είναι ανάγκη να φτιάξετε μια ιστοσελίδα αν υπάρχουν πολλές και παλαιότερες. Δεν θα προσφέρετε κάτι καινούριο
Κρατάμε λοιπόν
Αγάπη για το αντικείμενο
Καλή γνώση του
Έλεγχος του ανταγωνισμού
ΒΕΛΤΙΣΤΙΠΟΙΗΣΗ SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)
Θα ακούτε συχνά την έννοια SEO. Ξέρετε τι σημαίνει και για πιο λόγο το χρειάζεται κάποιος που θέλει να βγάλει χρήματα από την ιστοσελίδα του? Απλό! Το SEO σημαίνει Search Engine Optimization, δηλαδή βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης. Εφόσον οι μηχανές αναζήτησης την βγάζουν ψηλότερα στα αποτελέσματα, τόσο πιο πολλούς επισκέπτες θα έχουμε. Όσο πιο πολλούς επισκέπτες τόσο μεγαλύτερα κέρδη. Για να δούμε λοιπόν, είναι απαραίτητη διαδικασία?
Η απάντηση είναι ότι αν θέλουμε να πετύχουμε, δε μπορούμε να το αγνοήσουμε. Σε ένα κόσμο από εκατομμύρια ιστοσελίδες με την πλειοψηφία τους να είναι κακοφτιαγμένες και χωρίς να λαμβάνουν τους βασικούς κανόνες που θέτουν οι μηχανές αναζήτησης, τo SEO μπορεί να μας ανεβάσει ψηλά!
Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθεί μια ιστοσελίδα όσον αφορά την βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης είναι οι ακόλουθοι :
  • Περιεχόμενο. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι ο κυριότερος παράγοντας επιτυχίας. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι ποιοτικό, να ενημερώνει, να δίνει κάτι καινούριο στον επισκέπτη, να είναι καλογραμμένο και το κυριότερο? Να είναι σχετικό με το θέμα της ιστοσελίδας.
  • Δομή ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα πρέπει να έχει δομή τέτοια που να μη μπερδεύει τον επισκέπτη. Πρέπει να μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα. Οι μηχανές εκτιμούν την ευκολία στην πλοήγηση καθώς την χρησιμοποιούν στην καταγραφή των υποσελίδων !
  • Τίτλος και περιγραφή της σελίδας. Τα δύο αυτά μέρη μια ιστοσελίδας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τις μηχανές αναζήτησης.
  • Σύνδεσμοι προς την σελίδα μας. Οι μηχανές αναζήτησης για την κατάταξη της ιστοσελίδας μας και την απόδοση σημαντικότητας για το internet ελέγχουν τους συνδέσμους που οδηγούν στην σελίδα μας. Όταν μια ιστοσελίδα σημαντική έχει σύνδεσμο προς την δική μας ιστοσελίδα, η μηχανή αναζήτησης θα το λάβει πολύ θετικά υπόψη.
Γενικά βλέπουμε πως το SEO δεν είναι κάτι που γεννήθηκε για να μας βάλει σε μπελάδες και έξοδα, απλά κάνει το internet να έχει μεγαλύτερο νόημα. Κάνει το διαδίκτυο να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια. Βοηθά αυτούς που έχουν ποιοτικές ιστοσελίδες να καταταχθούν ψηλότερα στα αποτελέσματα. Να έχουν πιο πολλούς επισκέπτες και περισσότερα κέρδη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (Ad space  η Ad zone)
Διαφημιστικός χώρος είναι ο χώρος σε μια ιστοσελίδα που είναι διαθέσιμος για τοποθέτηση διαφημίσεων. Κατά τα πρώτα χρόνια της σχεδίασης ιστοσελίδων ο διαφημιστικός χώρος δεν λαμβανόταν υπόψη σοβαρά. Όμως τώρα είναι ένας από τους παράγοντες που κοιτάμε κατά τη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας, ειδικά αυτών που έχουν ως στόχο να ζούνε από τις διαφημίσεις. Μια από τις προκλήσεις πλέον είναι ο διαφημιστικός χώρος να προβάλει τις διαφημίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να «ενοχλούν» τους επισκέπτες.
Παραδοσιακά ο διαφημιστικός χώρος ήταν συνυφασμένος  με κάποιο banner στην κορυφή ή στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό έχει αλλάξει, ξεχάστε το. Φυσικά θα υπάρχουν και εκεί διαφημίσεις αλλά οι χρήστες του internet πλέον τα έχουν βαρεθεί αυτά. Ίσως και αυτόματα τα αποφεύγουν… Πλέον οι διαφημίσεις κειμένου έχουν επικρατήσει γιατί ενσωματώνονται ευκολότερα στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων, αλλάζουν μορφή πιο εύκολα και δεν είναι ενοχλητικές στο μάτι.
Εσείς αφού έχετε μια ιστοσελίδα αυτό που έχετε να κάνετε είναι να την κοιτάξετε καλά και να αποφασίσετε σε ποια ή ποιες θέσεις θα ήταν καλύτερα να βάλετε διαφημίσεις. Μη το δείτε από τη δική σας σκοπιά, αλλά από αυτή του επισκέπτη! Εκεί είναι που θα τοποθετήστε τις διαφημίσεις, άσχετα αν επιλέξετε κάποιο δίκτυο διαφήμισης ή πρόκειται να διαχειριστείτε εσείς το χώρο και να βρείτε μόνοι σας διαφημίσεις.


      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου